Sevärdheter

Barcelona har sevärdheter som du kan ägna flera dagar åt att utforska. Det kryllar av vackra hus, kyrkor och parker. Bland stadens främsta landmärken finns den sagolika ofärdiga katedralen Sagrada Família av den lokale arkitekten Antoni Gaudí. Under sin livstid hann han lämna många avtryck i staden. Fotbollsfantaster kan besöka Barcelona FC:s gigantiska hemarena Camp Nou.

Bland Barcelonas flitigast besökta sevärdheter finns stadion Camp Nou som är en av världens största. Camp Nou byggdes 1957 och byggdes ut 1982 när Spanien var värd för fotbolls VM. I dag ryms 100 000 människor i publiken, men vid en del evenemang har ännu fler klämts in.

Läs mer...

Font Màgica

Den så kallade magiska fontänen, Font Màgica, byggdes inför världsutställningen 1929, precis som flera andra av Barcelonas sevärdheter. Fontänen finns vid det gamla utställningsområdet, vid foten av berget Montjuïc, och är känd för sina spektakulära ljus- och ljudföreställningar som ackompanjerar det livfulla vattenflödet. Den skickliga ljussättningen får vattenmassorna att föreställa både eld och fyrverkerier.

Läs mer...

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella är Barcelonas gröna lunga. Parken ligger centralt i staden och lämpar sig utmärkt för ett besök någon dag då man bara vill varva ner och njuta av vädret.

Läs mer...

Poble Espanyol

Den spanska staden, eller Poble Espanyol som den heter på katalanska, är ett arkitekturmuseum, beläget utomhus på Montjuïcberget i Barcelona. Anläggningen byggdes upp 1929 inför det årets världsutställning och är konstruerad som en stad med arkitektur, stilar och kulturella influenser från hela landet – allt samlat på en och samma plats.

Läs mer...

La Sagrada Família

Den sagolika katedralen La Sagrada Familia är för många själva symbolen av Barcelona, och anledningen till att arkitekten Antoni Gaudí blev känd över hela världen. De 18 tornen på taket representerar de 12 apostlarna, de fyra evangelisterna, jungfru Maria och Jesus.

Läs mer...

La Pedrera (Casa Milà)

När Barcelonas berömde arkitekt Antoni Gaudí gjort färdigt det världsarvsklassade huset Casa Batlló blev herr Batlló så nöjd med sitt hus att han rekommenderade Gaudí till herr Milá. Han gav Gaudí uppdraget att bygga ett hus åt honom, och resultatet blev Casa Milà, eller La Pedrera som huset också kallas.

Läs mer...

Casa Batlló

Det sex våningar höga huset Casa Batlló är inte bara ett i raden av den berömde arkitekten Antoni Gaudís verk. Huset anses av vissa vara Gaudís mästerverk, och klassades till och med som världsarv år 2005. Byggnaden är verkligen något utöver det vanliga. Det står ofta små folksamlingar på gatan och kollar upp för den välmejslade, prickiga fasaden, oavsett tid på dygnet.

Läs mer...

Edifici Fórum

Den gigantiska triangelformade byggnaden Edifici Fórum är ett av Barcelonas moderna arkitektiska landmärken och pryder själva kärnan i den nya stadsdelen Diagonal Mar. Byggnaden ritades av de schweiziska arkitekterna Jaques Herzog och Pierre de Meuron inför evenemanget Forum of cultures 2004. Edifici Fórum är uppförd inom den triangulära ytan mellan gatorna Diagonal Avenue, Rambla de Prim och Ronda Litoral.

Läs mer...

Església de Santa Maria del Mar

I den sydvästra delen av Passeig del Born står Barcelonas kanske vackraste katolska kyrka, Església de Santa Maria del Mar som betyder ungefär sankta Maria från havet. Kyrkan är byggd på 1300-talet av arkitekten Berenguer de Montagut. Vid utgrävningar som gjorts under kyrkan på 1960-talet gjordes fynd som visade att platsen använts som gravplats under romartiden.

Läs mer...

Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau

Sjukhuset av det heliga korsets kyrka, hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, var under mer än 500 år Barcelonas huvudsakliga sjukhus. I början av 1400-talet räckte stadens sex mindre sjukhus inte till för att klara av de svåra pestutbrott som härjade i Barcelona.

Läs mer...

Pavelló Mies van der Rohe

Som så många andra av Barcelonas sevärdheter är historien bakom Pavelló Mies van der Rohe knuten till den stora världsutställningen 1929. Huset, som även kallas Barcelona pavillion, är nämligen en rekonstruktion av Tysklands utställningshall som revs kort efter evenemanget. Huset är byggt av stål, glas och polerad sten, och var på 1920-talet banbrytande i sin moderna stil, och genom det då unika sättet att använda material.

Läs mer...

Busstur: Hoppa av/på

Busstur: Hoppa av/på får dig att uppleva Barcelona enkelt och i din egen takt. Bus Turistic åker tre olika rutter genom Barcelona och med över 44 stopp kan du hoppa på eller av över hela staden

Pris: Från €24
» Läs mer...

Sightseeing: Heldag

Sightseeing: Heldag i Barcelona med de flesta höjdpunkter staden har att erbjuda.

Pris: Från €81
» Läs mer...

Sightseeing: Morgon

Privat sightseeing: Morgon låter dig guidas genom Barcelona och sedan utforska staden på egen hand.

Pris: Från €39,60
» Läs mer...